P&M Scandinavia

Storyn bakom, P&M Scandinavia föddes ur en längtan att erbjuda frisörvärldens bästa varumärken på den svenska marknaden. Verksamheten rivstartade med den exklusiva rätten att sälja Cloud Nines populära plattänger och stylingverktyg för Skandinavien. Men P&M Scandinavia ville också erbjuda de bästa ekologiska hårvårdsprodukterna. Här fanns en lucka att fylla eftersom det ekologiska sortiment som fanns helt enkelt inte upplevdes som bra nog. Valet föll på Less is More. Samma känsla för och krav på kvalitet ledde till att P&M Scandinavia blev generalagent för saxarnas sax, klassiska japanska Matsuzaki. I dag är P&M Scandinavia exklusiv distributör för dessa märken. Basen finns i Göteborg, men produkterna säljs på salonger över hela Sverige. ”Vi har bara det som är bäst på marknaden”

Filosofi

Filosofin bakom, Kvalitet är självklart. Liksom det praktiska, avskalade. Här på P&M Scandinavia är det innehållet som ska tala och produkterna som ska prestera. Vi vet att det vi säljer är det allra bästa – och nu vill vi att du ska upptäcka det också. Vår hår- och hudvårdsserie Less is More är en prisvinnare och det är inte konstigt. Produkterna är ekocertifierade och är garanterat fria från syntetiska konserveringsmedel och skadliga kemikalier, och innehåller bara naturliga väldoftande ämnen som är bra för hud och hår. Cloud Nine har snabbt blivit en favorit i alla stora sammanhang, och Matsuzakis saxar, tillverkade av ett enda stålstycke och har utvecklats under mer än 100 år. Hållbarheten, både vad gäller prylar och miljö genomsyrar allt som P&M Scandinavia står för.

Passionen bakom

Passionen bakom, När Patrik Töndel var tre år fick han sina första slingor av sin mamma, frisörskan. Och som tolvåring började han arbeta på en av hennes salonger med att sopa hår och städa, ett fullt naturligt steg när man som Patrik är uppvuxen i en familj där det vimlar av frisörer. Det blev hans bana också, och efter frisörskola i Örebro sökte han sig till det som då var Sveriges största salong, Ringedhals Salonger i Göteborg, och därefter till C&CO Art Room. Den mångåriga erfarenheten som frisör har gett Patrik en unik förståelse för både frisörernas behov och kundernas önskemål. 1997 började Patrik jobba som tekniker för frisörer åt L’Oreal. När sedan L’Oreal köpte Redken sadlade Patrik om blev framgångsrik säljare för märket, samtidigt som han läste på IHM. Med känsla för business, kunden och marknaden medverkade Patrik till att Redken positionerade sig starkt i Sverige. Med P&M Scandinavia har Patrik och hans kollega Mathias tagit nästa steg och är i dag exklusiv skandinavisk distributör för Cloud Nine, Less is More och Matsuzaki till frisörer och förstås till konsumenter via den egna webbshoppen. I dag är permanenten ett minne blott, men hans passion för hår, miljö och kvalitet är i allra högsta grad levande. ”Jag brinner för branschen. Här finns en yrkesstolthet och ett hantverkskunnande som det ligger mycket slit bakom. Då ska man också ha de bästa produkterna och verktygen. Det kommer att driva branschen framåt”